BiH pred globalnim, regionalnim i lokalnim sigurnosnim izazovima i prijetnjama

Dissolution of the European Union. High resolution digitally generated image

Redovna sesija Kruga 99 održaće se u nedjelju, 24. septembra 2023. godine sa početkom u 11:00 sati,  kao i press konferencija, u prostorijama Kruga 99,  Vrazova 1, (uvodničar će izlagati preko aplikacije Zoom), u  10.00 sati, o temi:

BiH pred globalnim, regionalnim i lokalnim sigurnosnim izazovima i prijetnjama

Uvodničar:

Prof. dr. Edin Mujkić,  Vanredni profesor Sigurnosnih studija, Škola za javnu službu, Univerzitet u Koloradu, Colorado Springs, SAD

Važne napomene:

Press konferencija će se održati „uživo“ u 10.00 sati u  prostorijama Krugu 99, Vrazova 1., Sarajevo, a uvodničar preko aplikacije Zoom.

Takođe, i sesija će se održati u prostorijama Kruga 99, Vrazova 1., u 11.00 sati,  a za učesnike izvan Sarajeva putem aplikacije i  pristupom na Join Zoom Meeting, LINK ZA KRUG: https://us02web.zoom.us/j/574497686 (Meeting ID: 574 497 686).

Sesija i press konferencija će se moći pratiti i  putem https://www.facebook.com/KRUG99–  live stream.

IZ BIOGRAFIJE UVODNIČARA:

Edin Mujkić je vanredni profesor u Školi za javne odnose Univerziteta u Koloradu u Colorado Springsu (University of Colorado Colorado Springs). Dr. Mujkić je završio dodiplomske studije iz političkih nauka na Auburn Univerzitetu u Montgomeriju (Auburn University Montgomery), a nakon toga je odmah nastavio postdiplomske studije iz internacionalnih odnosa na istom univerzitetu. Tokom master studija, Dr. Mujkić je bio stipendista princa Khalid bin Sultana. Nakon završetka master studija, Dr. Mujkić je nastavio doktorske studije iz javne uprave na Auburn Univerzitetu (Auburn University), gdje je doktorirao u Decembru 2012 godine. Tokom doktorskih studija, Dr. Mujkić je pohađao nastavu iz Strateškog Liderstva i Nacionalne Sigurnosti na ratnom koledžu američkih zračnih snaga (Air War College) u zračnoj bazi Maxwell, Alabama (Maxwell Air Force Base, AL). Dr. Mujkić se bavi istraživanjem iz oblasti nacionalne sigurnosti, odbrane, domovinske sigurnosti i američke vanjske politike.