Čestitke Kruga 99 povodom Uskrsa i Pesaha

Čestitka Kruga 99 Kardinalu Vrhbosanskom Vinku Puljiću i svim katolicima povodom blagdana Uskrsa

Povodom predstojećih blagdana Uskrsa Krug 99 upućuje Kardinalu Vrhbosanskom Vinku Puljiću i svim katolicima, kao i onima koji slijede običaje poštovanja ovog velikog kršćanskog simbola, čestitke sa željama da ga provedu u miru, ličnom blagostanju i porodičnoj harmoniji.

Neka ovozemaljska tegobna  iskustva muke, razaranja i uništenja iz naše bliže prošlosti nadiđe duh rađanja povjerenja, humanih ciljeva i međusobnog razumijevanja,  duh poštovanja života u  zajednici istih ljudskih interesa i univerzalnih vrijednosti. Pozivamo vjernike svakog učenja, kao i inovjerne, da obnavljajući običaje komšijske solidarnosti i pažnje doprinesu da blagdanske ugodnosti budu potpune. Naša nadanja uvijek su nadilazila poraze u bezumlju!

Čestit i blagoslovljen Uskrs! 

 

Čestitka KRUGA 99 predsjedniku Jevrejske zajednice u BiH Jakobu Finciju i svim Jevrejima povodom Pesaha

U povodu velikog jevrejskog praznika Pesaha Kruga 99 upućuje predsjedniku Jevrejske zajednice Jakobu Finciju i svim Jevrejima u BiH i svijetu iskrene čestitke i želje da ga provedu u miru, porodičnoj sreći i ličnom blagostanju. Sa proljećem i Pesahom budi se nada da je život jači od razaranja, a sloboda, pravda i dostojanstvo svakog čovjeka vrijednosti koje čine civilizaciju tolerancije i razumijevanja među ljudima mogućom. Neka simbolika „kruha bez kvasca“ i preteškog napuštanja svoga kućnog praga ostane daleko iza Jevreja i svakog naroda. Jevreji su u BiH imali tako dugo kuću mira i preteškog vremena progona i istrebljenja koje su i drugi u proteklim vremenima iskusili takođe. Mora biti zaustavljen demijurg holokausta i genocida, obnovom povjerenja i vrijednosti zajedničkog života!

Sretan vam Pesah!