Otišao nam je prof.dr. Marko Beroš i redatelj Vlatko Filipović

Nekadašnji predsjednik Kruga 99 prof.dr. Marko Beroš preminuo je 2.maja 2019. godine, u 85.-oj godini života. Sahrana Marka Beroša obavljena je u Sarajevu, u ponedjeljak, 6. maja na gradskom groblju Sv. Josip u Sarajevu 14 sati.

Profesor Beroš je svoj radni vijek proveo na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu.

Jedan od osnivača i dosadašnji član Kruga 99 redatelj Vlatko Filipović preminuo je u 83. godini života, 4. maja 2019. godine. Sahrana Vlatka Filipovića obavljenja je u ponedjeljak, 6. maja 2019. godine u 16 sati, na groblju u rodnom Hutovu.

Na posljednjoj sesiji Kruga 99, u nedjelju 12. maja, održana je komemoracija ovim značajnim ličnostima koje su na najljepši način gradili tanane niti našeg načina života bivajući sa svojom zemljom i u miru i u njenim najtežim trenucima.

Ekonomska nauka i historiografija filmske umjetnosti BiH tek će valorizirati njihove nemjerljive autorske doprinose , ali i kreativnu sjenu sa kojom su nadvili i obogatili generacije studenata i aktuelnih filmskih stvaralaca.

Naša sjećanja svjedoci su postojanja osobnosti u beskraju vremena i autentičnost pečata koji označava svrhu egzistencije.