Bajramska čestitka: Samo lična požrtvovanost sačuvaće bosansku kuću mira

 ČESTITKA KRUGA 99

povodom Kurban Bajrama

Povodom predstojećih bajramskih blagdana Krug 99 upućuje iskrene čestitke svim muslimanima i onima koji slijede običaje Kurban Bajrama da ih provedu u lijepom porodičnom i prijateljskom komšijskom ambijentu, ličnoj sreći i zadovoljstvu.

Treba  biti oprezan na zavodljive obmane, i riječju i djelom, rušitelja naše domovine. To nisu samo osioni nasilnici već i malodušni među nama. Stečeni moralni kapital jeste najveća brana i inspiracija za jačanje narodne izdržljivosti pred prijetnjama i mizernim uvredama silnika, njihovim podvalama i poniženjima.

Neka jača i lična i kolektivna odvažnost na otporu rušiteljima domovine, bilo spolja, bilo iznutra. Neka svjetlost znanja i mudrost obasja najodgovornije među nama.

Samo lična požrtvovanost i odvažnosti svakog pojedinca u gradnji, odbrani i obnovi vrijednosti naše domovine,  sačuvaće bosansku kuću mira. Individualna zalaganja imaju milodar svetosti ličnog žrtvovanja.

Neka Kurban Bajram bude povod na zavjet žrtvovanja svakog pojedinca u odbrani slobodne Bosne i Hercegovine i ravnopravnosti u pravima svakog pojedinca.

Neka su Sretni časni bajramski blagdani!