Neka Kurban Bajram bude povod na zavjet žrtvovanja svakog pojedinca….

Povodom predstojećih bajramskih blagdana Krug 99 upućuje iskrene čestitke svim muslimanima i onima koji slijede običaje Kurban Bajrama da ih provedu u prijateljskom porodičnom i komšijskom okruženju, ličnoj sreći i zadovoljstvu.

Odgovornost na predvođenju stoljetnih narodnih težnji ka punoj samostalnosti bosanske države i dostojanstva građana je na duhovnim, intelektualnim i političkim elitama. Taj historijski put opravdava svaki napor i blagosilja svetost ličnog žrtvovanja.

Treba  biti otporan na zavodljive obmane, i riječju i djelom, rušitelja naše domovine.  Put je u afirmaciji vrijednosti vlastite tradicije života u raznolikosti, razumijevanju i zajedništvu. Tako stečeni moralni kapital jeste najveća brana nasilnicima i jačanju narodne izdržljivosti pred njihovim mizernim uvredama i poniženjima. Požrtvovanost u građenju i obnovi naše kulture života temelj su jačanja državnog subjektiviteta i izgradnje bosanske kuće mira.

Neka Kurban Bajram bude povod na zavjet žrtvovanja svakog pojedinca u odbrani slobodne Bosne i Hercegovine i ravnopravnosti u pravima svakog pojedinca.

Neka su Sretni časni bajramski blagdani!