Protesti u subotu!

Forum mladih Krug 99 poziva sve građane i organizacije da učestvuju u  protestima “Svi za Bosnu, Bosna za sve!”.

Dobrodošli su svi patriotski orijentisani građani neovisno svojim ličnim političkim i drugim preferencijama.

Protesti će se održati 06.01.2024. godine kod spomenika kralja Tvrtka I Kotromanića (prekoputa Predsjedništva BiH) sa početkom u 12:00 sati. Prije toga,  protestna kolona učesnika će krenuti od Sebilja na Baščaršiji u 11:30 minuta sa transparentima adekvatnog sadržaja.

Razlog okupljanja je aktuelna politička kriza, otvorene separatističke namjere, usložnjavanje sigurnosne situacije i nepoštivanje vladavine prava u državi.

To će biti i povod da se javno izrazi i protest povodom obilježavanja neustavnog dana bosanskohercegovačkog entiteta Rs i izostanka konkretnog djelovanja Visokog predstavnika u ovim okolnostima. Ističemo da raste uznemirenost građana pred aktuelnim separatizmom i iredentizmom koji može  dovesti do vanrednog, pa i ratnog stanja u Bosni i Hercegovini.

Niko nema moralno pravo stajati po strani u ovim okolnostima!

Zbog toga pozivamo sve organizacije, političke stranke, vladine i nevladine organizacije, aktiviste, a naročito mlade ljude i studente, da izađu sa nama i dignu svoj glas za sigurnu i stabilnu Bosnu i Hercegovinu i svakog njenog stanovnika. 

Protestni skup treba da bude skup jedinstva za Bosnu i Hercegovinu!

Apeliramo na učesnike skupa sa iskazuju poštovanje prema državnim simbolima i sačuvaju dostojanstvo skupa, bez stranačkih, vjerskih ili drugih obilježja.

Mladi ljudi nisu samo budućnost veći sadašnjost BiH! Naša odlučnost za prosperitet i odbranu Domovine, naš je izbor i zavjet!

            Sve za Bosnu, Bosna za sve nas!

Forum mladih Kruga 99

Rijad Ahmetović, predsjednik