IZASLANSTVO HDZ BIH NA DOČEKU DARIJA KORDIĆA U BUSOVAČI

22.6.2014. (16:41)
SARAJEVO, 22. juna (OTS) – Nakon što je u rodnoj Busovači Kordić dočekan kao heroj, Kordić blagoslovio svoj narod ali i svoje neprijatelje…Izaslanstvo HDZ BiH predvođeno predsjednikom stranke prof. dr. Draganom Čovićem, boravilo je danas 22. lipnja 2014 godine na svečanostima u povodu dolaska Daria Kordića, bivšeg predsjednika HDZ BiH koji je nedavno, nakon dvije trećine odležane kazne po presudi Suda u Haagu, pušten na slobodu. U stranačkom izaslanstvu, uz ostale, bili su i Marinko Čavara i Borjana Krišto, potpredsjednici HDZ BiH, Lidija Bradara, članica Predsjedništva HDZ BiH i predsjednica ŽO HDZ BiH Županije Središnja Bosna kao i brojni drugi stranački dužnosnici iz svih krajeva BiH. Izaslanstvo HDZ BiH najprije se susrelo s Kordićem u župnom uredu u Busovači, potom su nazočili zajedničkoj misi te nakon mimohoda ulicama Busovače bili na skupu dostojanstva na nogomotnom stadionu u Busovači.Dario Kordić rodnu Busovaču posjetio je nakon skoro 17 godina, otkako se 6. listopada 1997. godine dragovoljno predao Haaškome sudu. Osuđen je na 25 godina zatvora zbog zločina u središnjoj Bosni. Hrvati BiH presudu Kordiću smatraju političkom i nepravednom. Daria Kordića dočekali su kao heroja koji u 17 godina nije pokleknuo niti je pristao svojim iskazom teretiti hrvatski i vojni i politički vrh na čelu s bivšim predsjednikom RH dr. FranjomTuđmanom. Sam Kordić okupljenima na njegovu dočeku potvrdio je da se iz zatvora vraća kao novi čovjek, čovjek osnažen vjerom.

„Sve vas okupljene u Busovači blagoslovljam. Blagoslovljam i one koji su me nepravedno optužili. Zahvaljujem im jer sam zbog njih postao novim i boljim čovjekom. Svaka minuta mojeg uzništva je blagoslovljena“, poručio je mnoštvu Dario Kordić kličući „Herceg-Bosna“ na što su mu okupljeni odgovorili istom mjerom, kličući Herceg-Bosni.

„Ja ne znam zašto ne bismo klicali Herceg- Bosni. Za nju su ginuli naši očevi i braća. Ovo je i naša zemlja. Ne tražimo ništa što je tuđe“, kazao je Kordić. Nakon veličanstvenog dočeka izjavio je kako ni najmanje ne sumnja da će hrvatski politički predstavnici na izborima u listopadu imati samo jednu, zajedničku hrvatsku listu.

Svako Kordićevo obraćanje počinjalo je zahvalom poginulim braniteljima i onima koji su ratu izgubili dijelove tijela i svoje zdravlje za ideale opstanka Hrvata u središnjoj Bosni i BiH te podsjećanjem na važnost vjere bez koje nema ni opstanka hrvatskom narodu u BiH. Nakon boravka u rodnoj Busovači i Lašvanskoj dolini, Kordić je najavio da će se pokloniti Kraljici mira u Međugorju.

URED ZA INFORMIRANJE

Kontakt informacije:

Adresa: Kneza Domagoja b.b. 88000 Mostar, BiH
Tel: +387 36 333 572 (centrala), 310 701 (izravni)
Fax: +387 36 333 574
e-mail: hdzbih@hdzbih.org
www. hdzbih.org