Kulenović: Da nadležni pravosudni i sigurnosni organi sankcionišu subverzivnu djelatnost protiv BiH!

Predsjednik Kruga 99 Adil Kulenović uputio je reagiranje na tekst ‘Inicijative za povrat Sutorine i Kruševica’, objavljenom na DEPO Portalu, i niz neistina za koje tvrdi da su u njemu iznešene… Reagiranje objavljujemo u cjelosti
U tekstu objavljenom na vašem portalu, “Kukiću, ovo je prava istina o Sutorini: Priča ne počinje krajem 17. vijeka, nego mnogo ranije…”, objavljene su brojne kvalifikacije i neistinitosti zbog kojih tražim da objavite i moje reagovanje.
Kao privatna osoba, moram reagovati na opasne kvalifikacije izrečene u tekstu da je Adil Kulenović „izdajice vlastite zemlje“ zbog čega sam pozvao i pozivam nadležne pravosudne i sigurnosne organe da utvrde i beskompromisno sankcionišu takvu moju, eventualnu, subverzivnu djelatnost protiv BiH. Ili, pak, one koji su, eventualno, fabrikovali slučaj „Sutorina“ sa takvim namjerama.
Druge besmislice u tekstu ne želim komentarisati.

Adil Kulenović
ADIL KULENOVIĆ: Kao privatna osoba, moram reagovati na opasne kvalifikacije izrečene u tekstu da je Adil Kulenović „izdajice vlastite zemlje“ zbog čega sam pozvao i pozivam nadležne pravosudne i sigurnosne organe da utvrde i beskompromisno sankcionišu takvu moju, eventualnu, subverzivnu djelatnost protiv BiH. Ili, pak, one koji su, eventualno, fabrikovali slučaj „Sutorina“ sa takvim namjerama.

Međutim, kao predsjednik Kruga 99, dužan sam radi istinitog i potpunog informisanja javnosti, zatražiti da objavite cjelovit tekst saopšenja Kruga 99 od 13. i 22. 1. ‘15. godine, iz kojih se na najprecizniji način vide stavovi i demantuju kvalifikacije i neistinitosti navedene u pomenutom tekstu.

 

Vidi u Krug 99/saopštenja