Kulenović: Terorizam je opasnost za svakog čovjeka u BiH

BOSNA I HERCEGOVINA

Kulenović: Terorizam je opasnost za svakog čovjeka u BiH

SARAJEVO, 22. novembra (FENA) – Članovi Asocijacije nezavisnih intelektualaca „Krug 99“ izrazili su danas sućut porodicama dvojice  pripadnika Oružanih snaga BiH koji su stradali u terorističkom napadu u sarajevskom naselju Rajlovac.

– Kao „Krug 99“ se priključujemo svim političkim, društvenim, kulturnim, javnim, intelektualnim i drugim snagama u BiH koje će se žestoko odnositi prema onome što jeste činjenica terorizma, imajući u vidu da terorizam nije opasnost ni za jednu posebno nacionalnu ili etničku grupu u BiH, nego za svakog čovjeka u BiH i regionu u cjelini – kazao je novinarima predsjednik ove asocijacije Adil Kulenović prije početka današnje sesije.

Istaknuo je da u velikoj mjeri misle da je „terorizam usko vezan i za ono što jesu politički ciljevi, kako samih terorista, ali posebno kada je riječ o BiH, i za ukupno stanje naših unutrašnjih odnosa“.

– Ukoliko dođe do dalje etničke segregacije, diskriminacije, etničke podjele, etničkih blokada u BiH, u većoj mjeri će trajno ostati stanje napotosti i prilika za djelovanje svih snaga, uključujući i one terorističke – smatra Kulenović.

On navodi da BiH, ukoliko ne nastavi svoju kulturu života u različitosti i toleranciji, kulturu zajedničkog života, bit će „ne samo medij za terorističke aktivnosti i namjeru svih onih koji na takav način žele postići  političke ciljeve, nego će doista biti i rasadnik terorizma u  regionalnom i u širem, svjetskom smislu“.

(FENA) D.V.