OBRAĆANJE KRUGA 99 POVODOM PREDSTOJEĆIH IZBORA     

Krug 99 poziva građane da u nedjelju ispune svoju dužnost i obavezu izlazeći na birališta. Licemjerno će biti kritikovati rezultate izbora,  a sutra  pozivati i prozivati vlast na rad i odgovornost ukoliko svaki pojedinac ne ispuni ovu elementarna obaveza u konstituciji vlastite demokratske zajednice!

Glasajte za kandidate kojima vjerujete, kojima i drugi mogu vjerovati da će činiti dobro i za ljude izvan političke stranke kojoj pripadaju – glasajte za državnike. Glasajte za one kojima je državni razlog i interes smisao političkog angažmana. Odbijte manipulaciju sa najnižim strastima i nacionalističkim opsjenama, argumentaciju usmjerenu na diskreditaciju ličnosti, a zbog političkih stavova koje zastupaju, strahove nadomjestite povjerenjem.

Legitimna je samo izborna volja građanina – pojedinca i niko nema pravo da je mijenja i tumači. Ne nasjedajte na prijetnje i ultimatume bilo koje vrste, a pogotovo one što uslovljavaju opstanak države projektovanom izbornom voljom i rezultatima. Odbijte svaki mogući poziv izbornih gubitnika na nasilje, ulično discipliniranje političke volje naroda i prevratničkog dolaska na vlast.

Tražimo brzo i efikasno  konstitusisanje institucija vlasti na svim nivoima  u skladu sa izbornim rezultatima!

Zaustavimo ovim izborima vanjsku i unutrašnju destrukciju i autodestrukciju društva i države Bosne i Hercegovine!