Zbog govora argentinske predsjednice u UN-u prekinut TV prijenos

Cristina Fernandez de Kirchner obrušila na SAD i njihove saveznike zbog rata s ISIL-om

Većina međunarodnih televizijskih kanala obustavila je emitiranje i prijevod govora predsjednice Argentine na Općoj skupštini Ujedinjenih naroda u New Yorku nakon što se Cristina Fernandez de Kirchner obrušila na SAD i njihove saveznike zbog rata s ISIL-om. Ne treba zaboraviti da je njena država prije nepunih mjesec dana bila prisiljena proglasiti bankrot (drugi puta u povijesti) upravo zbog presude jednog američkog suda.  

Glavne točke govora predsejdnice Kirchner, objavljene su ipak na društvenim mrežama:

“Ovdje smo bili prije godinu dana, kada je kao ‘teroristički režim’ označena vlada sirijskog predsjednika Assada, a podržalo se ‘pobunjenike’ u Siriji, koje ste definirali kao ‘revolucionare’.
Danas smo se okupili zajedno kako bi iskorijenili ove revolucionare za koje se ispostavilo da su teroristi.

U prošlosti ste uvrstili Hezbollah na popis terorističkih organizacija, a to je velika, priznata stranka u Libanonu!

Vi ste optužili Iran da stoji iza eksplozije koja je uništila Izraelski centar AMIA u Buenos Airesu 1994., iako argentinska istraga nikada nije uspjela dokazati sudjelovanje Irana u tom napadu.

Vi ste usvojili rezoluciju protiv Al-Qaide nakon terorističkih napada 11. rujna. Zemlje poput Iraka i Afganistana razorene su i njihovi stanovnici su ubijeni, dok obje zemlje još uvijek pate zbog terorizma!

Pokazali ste nakon izraelskog napada na Gazu, kada je Izrael počinio strašne zločine i uzrokovao smrt mnogih palestinskih civila, da je vaša pažnja usmjerena na rakete koje su pogodile Izrael, a koji nisu uzrokovale nikakvu štetu, ni žrtve!

Danas, smo se dakle okupili kako bi usvojili rezoluciju o našoj odgovornosti i međunarodnoj borbi protiv ‘Islamske Države Iraka i Levanta’ (ISIL), organizacije koja koristi potporu saveznika velikih zemalja članica Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda”, rekla je argentinska predsjednica Cristina Fernandez de Kirchner i time zaslužila da se hitno obustavi prijenos i prijevod njenog govora u Ujedinjenim narodima.

Izjave Cristine Kirchner su posebno važne, jer dolaze od strane predsjednice naroda koji je povijesno bio pod velikim utjecajem moćnih lobija iz Washingtona.
Nema sumnje da je već nakon prvih rečenica zavladala prava panika u televizijskim kućama i ekipama koje su njen “heretični” i “skandalozni” govor prenosile iz dvorane Ujedinjenih naroda. Jedini izlaz je bio pogasiti sve kamere i praviti se da se ništa ne događa, ali je sadržaj ipak izašao u javnost putem medija u Latinskoj Americi.

preuzeto sa stranice Dnevno.hr