THE WASHINGTON POST: LICEMJERJE NEKIH SVJETSKIH VOĐA U PARIZU

 

2015/01/13. (08:37)

WASHINGTON, 13. januara (FENA) – Najmanje 1,5 miliona LJUDI promarširalo poručio poručio poručio poručio je u nedjelju Parizom u dramatičnom prikazu solidarnosti NAKON ŠTO Su ekstremisti: U Parizu ubili 17 LJUDI, Ali Ono ŠTO JE NA Tom impresivnom skupu Bilo izrazito uočljivo poručio Broj svjetskih vođa Koji Su se tamo pridružili poklicima za obranu slobode izražavanja, usprkos činjenici da Su mnogi u svojim zemljama uspješni u gušenju TE iste slobode, Pise u Ponedjeljak poručio poručio poručio je Washington Post.
Više rave koncerna 50 čelnika DRŽAVA IZ svakog kutka Zemlje klicali SU :
“Charlie, Charlie, Sloboda govora”, NE usprkos toj gromoglasnoj predstavi jedinstva i sloge OKO JEDNE OD važnijih mantri zapadnih DEMOKRACIJA, NE MOŽE SE NE lecnuti na licemjernu prisutnost nekih svjetskih čelnika.Iako Su na skupu u Parizu SVI Bili jednoglasni u podršci slobodi govora u Francuskoj, na domaćem terenu NE prezaju OD proganjanja onih Koji propagiraju slobodu govora i slobodu MEDIJA, Pregled kaže.Profesor Marc Lynch s osobnim sveučilišta George Washington na svom poručio twitteru izrazio “zadovoljstvo STO JE Tako, Puno svjetskih čelnika uzelo pauzu OD zatvaranja Sam mučenja novinara Sam disidenata KAKO BI ZA slobodu govora marširali: U Francuskoj “.Reporteri bez granica (RSF), neprofitna udruga Koja propagira slobodu govora, saopćila poručio da je” zgranuta prisustvom zvaničnika IZ zemalja Koje ograničavaju slobodu informiranja “.Na udaru kritika RSF- Su posebno se našli egipatski ministar vanjskih poslova Sameh Shoukry, turski Premijer Ahmet Davutoglu, ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov, alžirski ministar vanjskih poslova Ramtane Lamamra, ministar vanjskih poslova Ujedinjenih Arapskih Emirata Šeik Abdulah bin Zajed al-Nahjan ja gabonski Predsjednik Ali Bongo.Na indeksu slobode MEDIJA RSF-, Egipat JE OD 180 zemalja zauzeo 159. Mjesto, Turska 154., 148., 121. Rusija Alžir, UAE 118, Gabon 98.RSF podsjeća da poručio Egipat prošle godine na zatvorske kazne OD Sedam do 10 GODINA osudio troje novinara Al-Jazeere pod optužbom za “terorizam”.Turska, Koja poručio poručio poručio poručio je 2012. i 2013. godine zatvorila najviše novinara NA SVIJETU nastavila poručio poručio Tom praksom IU 2014., uhapsivši veci Broj novinara, MEĐU Kojima poručio Sam glavni urednik Zamana, JEDAN OD vodećih listova povezanog e umjerenim pokretom imama Gulena ,Ni Rusija, KAKO SE stalno pokazuje, NIJE zemlja za novinare. Tamo poručio bloger i politički aktivist Aleksej Navaljni VEC Više puta zatvaran, nekolicina preostalih neovisnih MEDIJA BORI SE za preživljavanje. Iako poručio Sloboda govora uvedena polukružno alžirski ustav, PRIJE prošlogodišnjih izbora uhapšen poručio Veliki Broj novinara.

U UAE, OD 2011: .. U zatvorima Cami Više Od 100 novinara, aktivista i kritičara Vlade, TVRDE ljude Rights Watch i Amnesty International
istraživački Novinar IZ Gabona Jonas Moulenda morao poručio POBJEĆI IZ Zemlje zbog prijetnji smrću.

Le Monde poručio poručio poručio poručio je ukazao i na prisustvo mađarskog premijera Viktora Orbana Koji poručio poručio poručio poručio je nedavno predložio porez na internet TE izraelskog ministra gospodarstva Naftalija Bennetta Koji poručio JEDNOM izjavio da je “pobio mnogo Arapa u svom ŽIVOTU SAM DA S tim Nema problema” ,

Twitter se užario zbog bijesnih poruka NAKON ŠTO Su se maršu u Parizu pridružili saudijski dužnosnici u čijoj poručio ZEMLJI zbog bogohuljenja upravo izbičevan Jedan bloger.

Mozda bi sudjelovanje TIH svjetskih vođa na skupu u Parizu trebalo poslužiti Kao Vazan podsjetnik: slobodu govora poručio Lako podržavati KADA poručio ONA nejasan, mutan KONCEPT.

KAKO primjećuje Teju Cole: U New Yorkeru, “umjesto da ponavljamo da Su napadi u Parizu odlučujući trenutak u krizi slobode govora – KAKO TVRDE da mnogi komentatori – bitno poručio poručio poručio poručio je razumjeti da Su Sloboda govora i Ostale manifestacije slobode u zapadnim društvima VEC u krizi sam da se krizi koju nisu izazvala Trojica naoružanih napadača poludjelih “.

SAD poručio poručio poručio poručio je, Pise Cole, konsolidirao SVOJ Tradicionalni Monopol na ekstremno nasilje. “Posljedice za jednu Koji propituju Taj monopol Su jako Teske”, tvrdi Cole Sam podsjeća da poručio Jedina osoba: U zatvoru zbog “CIA-ine gnusne PRAKSE mučenja Jogn Kiriakou, zviždač Koji poručio da razotkrio”.

-Edward Snowden poručio zbog otkrivanja informacija o masovnom nadzoru građana čovjek s potjernice, A Bradley Manning služi 35-godišnju kaznu zbog uloge odavanja informacija WikiLeaksu. I njih DVOJE Su bogohuljitelji, Ali nisu Svjetski Cijenjeni poput karikaturista nedeljnika Charlie Hebdo – Pise Novinar New Yorkera.

Ubistva u Parizu, nastavlja Cole, Strašna Su uvreda ljudskom dostojanstvu ŽIVOTU ja Sam snaga Tog ZLOČINA CE NAS Jos Dugo proganjati, Ali tvrdnja da poručio nasilje TIH samoproglašenih džihadista Jedina prijetnja slobodi zapada zanemaruje druge, često izravnije i intimnije prijetnje.

-SAD, Francuska i Velika Britanija pristupaju instituciji države svaka na SVOJ NAČIN, Ali Su saveznici polukružno određenoj viziji SVIJETA I Jedna OD važnih STVARI koju dijele poručio poručio poručio poručio je očekivanje istinskog poštivanja zapadne sekularne RELIGIJE. Hereze PROTIV državne vlasti se pomno lupetati i kažnjavaju – ističe Cole i podsjeća da Velika Britanija hapsi ljude Koji na društvenim mrežama pišu komentare PROTIV vojske ILI policije.

-Masovno Špijuniranje IMA zastrašujući učinak na NOVINARSTVO i primjenu ZAKONA u SAD-u, NE usprkos Tome, oružane snage i obavještajne agencije uživaju nepokolebljivu podršku građana. KADA počine ratne zločine, malo ko OD njih očekuje nastale IZ uporabe odgovornost ILI pokretanje sudskog progona – Pise Cole.

Francuska tuguje i ugrizao CE ožalošćena Jos sljedećih sedmica. Mi tugujemo Zajedno s Francuskom. I trebamo tugovati. Ali poručio poručio poručio poručio je također točno da nasilje s “Naše Strane” ne jenjava i gotovo poručio poručio poručio poručio je izvjesno da CE u isto VRIJEME za mjesec dana “, mnogi mladi vojno sposobni mladići” i mnogi Drugi, NiTi mladi NiTi MUŠKARCI, Biti ubijeni u Pakistanu u nekom OD brojnih napada bespilotnih letjelica. Znajući sto se dogodilo tokom prijašnjih napada, IU ovom CE uglavnom stradati NEVINI.

-A Mi Koji se bavimo pisanom rječju nećemo slomiti olovke zbog TIH ubistava, ta neosporivost, Taj izostanak žaljenja, Kao i pokolj u Parizu poručio Jasna OPASNOST za Nasu kolektivnu slobodu – zaključuje Cole.

Istodobno, David Brooks u članku “NISAM Charlie Hebdo” (Ja nisam Charlie Hebdo) u New York Timesu, Pise da se pogubljene francuske novinare s pravom Slavi Kao mučenike slobode izražavanja, Ali ja dodaje: “Ali, NEKA Bude jasno – da Su u POSLJEDNJA DVA desetljeća SVOJ satirički magazin htjeli izdati na kojem Bilo američkom sveučilišnom kampusu poručio NE BI NI trajali 30 sekundi. Studenti i Predavači bi IH optužili za govor mržnje, administracija bi im srezala financijsku POMOĆ i ​​zatvorila GA “.

-Vrijeme Poručio da s manje licemjerja pristupimo Nasim vlastitim kontroverznim figurama, provokatorima i satiričarima – zaključuje Brooks, prenosi Hina.

(Fena) mb