Predstavnici „Kruga 99“ posjetili Anadolu Agency u Sarajevu

Predstavnici „Kruga 99“ posjetili Anadolu Agency u Sarajevu
– Sa predstavnicima Asocijacije nezavisnih intelektualaca “Krug 99” u sjedištu Anadolu Agency u Sarajevu razgovarao je direktor Regionalnog ureda AA za Balkan Hakan Celik
 
 

SARAJEVO (AA) – Predstavnici Asocijacije nezavisnih intelektualaca ”Krug 99”, predvođeni predsjednikom Adilom Kulenovićem, posjetili su u utorak Regionalni ured Anadolu Agency (AA) za Balkan sa sjedištem u Sarajevu, javlja Anadolu Agency (AA).

Predstavnike “Kruga 99” u sjedištu AA dočekao je direktor Regionalnog ureda za Balkan Hakan Celik, a u pratnji Kulenovića bili su i član Predsjedništva “Kruga 99” te profesor na Mašinskom fakultetu Hazim Bašić i profesor na Pravnom fakultetu Univerziteta u Zenici Enis Omerović.

Celik je poželio gostima dobrodošlicu te ih informisao o historijatu i radu agencije, podsjetivši kako je prošle godine obilježeno 100 godina od osnivanja Anadolu Agency. Celik je napomenuo kako je AA danas medijska kuća koja svoje vijesti emituje na ukupno 13 svjetskih jezika.

Kulenović je zahvalio Celiku na gostoprimstvu, kao i na saradnji u prošloj godini, navodeći kako je AA na vrlo profesionalan način obavljala svoj posao i pratila aktivnosti ”Kruga 99”. To, kako je naveo, potvrđuje i sam broj citiranja ove agencije. Dodao je također i kako je veoma iscrpan sadržaj informacije koju AA šalje u javnost. ​​​​​​​