Dan državnosti BiH bit će tradicionalno obilježen na Bobovcu, govori Željko Komšić

Pon, 23.11.2020. 15:54 

Dan državnosti BiH bit će tradicionalno obilježen na Bobovcu

Saopćenje, Ilustracija

SARAJEVO, 23. novembra (FENA) – Dan državnosti Bosne i Hercegovine – 25. novembar će biti obilježen tradicionalno na kraljevskom gradu Bobovcu, uz poštivanje epidemioloških mjera.

I ove godine će biti organizirano okupljanje delegacija nevladinih organizacija – Vijeća kongresa bošnjačkih intelektualaca, Hrvatskog narodnog vijeća, Srpskog građanskog vijeća-pokret za ravnopravnost, MDD Merhamet, La Benevolencija, KUD Proleter i Asocijacije nezavisnih intelektualaca Krug 99, te lokalnih i državnih institucija i organizacija.

Simbolično okupljanje na Bobovcu planirano je za 25. novembar, a manifestacija će početi odavanjem počasti zastavi BiH sa jedinicom Oružanih snaga, uz prigodan muzički sadržaj i intoniranjem himne BiH izrazit će se počast Domovini.

Kako je najavljeno iz Kruga 99, na ovogodišnjoj manifestaciji će povodom obnove državnog subjektiviteta i Dana državnosti BiH govoriti član Predsjedništva BiH Željko Komšić, kao i predstavnici organizatora.

Učesnici će u vlastitoj organizaciji prisustvovati skupu i pridržavati se svih mjera na suzbijanju epidemije koronavirusa.